LeGYéL KReaTíV<--

5b6444e58f2d411cbaba6566fbacbb3a0004.jpg

6323338489_8ca9e92e0a_b.jpg

556690_409057935830597_273587878_n.jpg

labdalampa.jpg156757_251362401656718_1934905487_n.jpg

kids-page-corner-bookmark-for-kids-1.jpg

 

♫♀☼☺☻☺♥♦♣♠•◘○☺♂♀♪♫☼►◄↕‼¶☻1↑↓→←∟↔▲▼ "#$%&3

 

azta:o :$$
~ßußugyönyörűű *-*

 

FÜLES DÍSZPÁRNA

Anyagszükséglet: batiszt vagy kreppanyag

Mérete: 30x30 cm

Elkészítése: A kiválasztott színes anyagból kinyírunk 2db 32x32 cm-es négyzetet (varrásszél!!!). A színével fordítsuk össze a két anyagot, a széleken varrjuk össze úgy, hogy a párna töméséhez kihagyunk egy 5 cm-es részt. Megtömjük a párnát, s mielőtt bevarrnánk, a csücskökhöz illeszthetünk egy pompont, masnit vagy a kedvenc kabalánkat.

 

 

 

 

KABALAHERNYÓ

Anyagszükséglet: színes zokni (nem mintás), drót, vatta, gyöngy

Elkészítése: A zokni kifordított sarokrészét egyenesre kell varrni, majd drótot húzzunk bele, és a drót körül elkezdjük a tömést. A töméshez használhatunk vattát, szivacs vagy vatelinhulladékot. Az első ,,gombóccal" a fejet alakítjuk ki. A további része a hernyónak (test) ugyanígy folytatódik. A drót köré tömjük a ,,gombócokat", majd a formákat elkötözzük. A végén a drótot elcsípjük, teszünk még egy kis vattát (tömőanyagot) bele, majd a zokni végét bevarrjuk. A hernyó testére díszítésként kisebb színes gyöngyöket tehetünk. Szemnek, orrnak használhatunk gyöngyöt vagy gombot, a szájrészt láncöltéssel varrjuk.

 

 

 

 

BARKÁCSMACI

Anyagszükséglet: karton, textil, vatelinhulladék

Elkészítése: Készítsünk macisablont, melyet körberajzolunk az anyagon kétszer (vagy az anyagot duplán hajtva egyszer)! Egymásra helyezzük a két részt, miután kivágtuk, és összevartuk őket pelenkaöltéssel. A felső rész nyitva marad a két füllel. A mackót vatelinhulladékkal kitömjük olyan kövérre, amilyenre csak lehet. A tömésnél segít egy ceruza, segítségével könnyebben elérjük az egyes részeket. Nyitott részt végül összevarjuk. A szem és az orr gyöngyből, vagy gombból készül. A száját hímezzük vagy fonalból, filcből ragasztjuk.

 

Fekete karikák a szemek alatt
A fekete karikák enyhítéséhez reszelj le egy darab nyers krumplit a sajtreszelőn, majd vidd fel a szemkörnyékre. Hagyd hatni körülbelül 15-20 percig, majd töröld le.

 

 Fülbevaló hátulja
"Nem hiszem el, már megint elhagytam a fülbevalóm hátulját!" Ismerős mondat? Egyenesen következik belőle, hogy ha nem figyelsz, akkor magát a fülbevalót is elhagyod. A megoldás egy radírdarab, amely a füledben tartja a kedvenc bizsud.

 

 

Sokféleképpen védekezhetsz a szúnyogok ellen

Szúnyogcsípésre ajánlott trükkök:
- vágjunk félbe egy vöröshagymát, nyomjuk ki a levét, és a levet kenjük a csípésre. Hagyjuk hatni 10-15 percig
- daraboljunk fel vagy törjünk össze petrezselyem zöldjét vagy kövér porcsin levelét, ezt kenjük a csípésre
- dörzsöljük be a csípés helyét jégkockával
- kenjünk fogkrémet a csípésre
- borogassuk ecetes vízzel a csípés helyét
- tegyünk 1 csésze vízbe 1 kiskanál ecetet, ezzel nedvesítsünk be egy kis vattát, és többször borogassuk vele a csípés helyét
- készítsünk pasztát egy pici vízzel szódabikarbónából vagy papain tartamú húspuhító sóból, és kenjük a csípésre

- kakukkfűolaj is enyhíti a csípő, viszkető érzést és csökkenti a gyulladást
- az árnika krém pár nap alatt lehúzza a rovarcsípés által okozott gyulladást
- megelőzésre készíthetünk saját rovarriasztót: tiszta szeszbe keverjünk levendula- és rozmaringolajat, ezzel permetezzük be a szabadon lévő testrészeinket. Ha kirándulni megyünk, lehetőleg ne viseljünk fehér vagy élénk színű ruhát, mert ez vonzza a rovarokat.